ГоловнаПолітика

Мартиненко зареєстрував у Раді заяву про складання депутатських повноважень

Депутат заперечує, що на його рішення вплинув приїзд Байдена.

Мартиненко зареєстрував у Раді заяву про складання депутатських повноважень
Фото: Макс Левин

Народний депутат Микола Мартиненко у вівторок, 1 грудня, зареєстрував в апараті Верховної Ради заяву про складання депутатських повноважень. Про це повідомила його прес-служба.

"Я виконую свою обіцянку відмовитися від депутатського мандата і буду просити всіх депутатів проголосувати це рішення наступного тижня. Зроблю все, щоб для цього була необхідна кількість голосів. Закиди в мій бік про нібито піар - на совісті тих, хто це придумав. Вони будуть спростовані вже незабаром результативним голосуванням ВР. Хочу наголосити: це моє особисте рішення, про яке я вже постфактум повідомив колег. Конспірологія тут висмоктана з пальця - ні Папа Римський, ні віце-президент США, ні англійська королева тут ні до чого", - прокоментував своє рішення Мартиненко.

"Є об'єктивні факти. Проти мене розгорнуто потужну дискредитаційну кампанію. За нею стоять ті, кого називають олігархами, і Росія, з якою вони тісно пов'язані бізнесом. А високооплачуваними виконавцями є, зокрема, деякі депутати з фракції БПП. На цю брудну кампанію в Україні та за кордоном витрачено вже близько $10 млн, вона триває, планується розширювати її географію", - вказав депутат.

На його думку, замовники кампанії мають дві мети. "Перша - політична. Загальна дестабілізація ситуації, зміщення прозахідного уряду, перевибори і реванш проросійських сил. Тому такі кампанії ведуться і проти інших політиків з оточення президента і прем'єра. Друга мета - економічні інтереси олігархів, яким я заважаю на посаді голови парламентського комітету з ПЕК. Я багато років послідовно відстоюю зменшення енергозалежності України від Росії. Останнім часом за моєї участі ухвалено низку важливих рішень: повернення державі контролю над облгазами (на яких паразитували олігархи), розрив угоди з Росією про добудову атомних блоків на Хмельницькій і Рівненській АЕС, відмова від російського газу на користь реверсу з Європи, заміна російського ядерного палива на американське та інше. Тому не дивно, що "спонсори" екс-"чесних журналістів" готові вкладати нові і нові мільйони в мою дискредитацію".

"Відмовляючись від депутатського мандата, хочу припинити політичні спекуляції через мій статус політика і депутата. Я зосереджуся на тому, щоб у правовому полі довести свою непричетність до будь-яких зловживань - як пересічний громадянин. Не буду ховатися, як мої критики, ні за депутатським мандатом, ні за депутатським імунітетом. Також зроблю все, щоб висвітлити роль учасників цієї брудної кампанії", - сказав Мартиненко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram