ГоловнаПолітика

Пайєтт схвалив призначення антикорупційного прокурора

Посол США наголосив, що вчора був "великий день у війні України з корупцією"

Пайєтт схвалив призначення антикорупційного прокурора
Фото: www.dyvys.in

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт задоволений призначенням антикорупційного прокурора.

Про це він написав у своєму мікроблозі Twitter.

"Учора був великий день у війні України з корупцією. Призначення нового антикорупційного прокурора знаменує історичну можливість", - написав Пайєтт.

Він також схвалив рішення депутата Миколи Мартиненка піти з Ради, зазначивши, що таким чином він підкорився верховенству права і підтвердив те, що Україна змінюється.

"Державні посадові особи мають бути підзвітними народу, якому служать. Немає місця для корупції, кумівства", - додав посол США. Нагадаємо, 30 листопада генпрокурор Віктор Шокін призначив Назара Холодницького антикорупційним прокурором.

Також народний депутат від фракції "Народний фронт" Микола Мартиненко заявив про складення депутатських повноважень. Мартиненко є одним із близьких соратників прем'єр-міністра Арсенія Яценюка. Останнім часом депутат став фігурантом гучного скандалу: колега Мартиненка по коаліції Сергій Лещенко оприлюднив певні документи, які свідчать, що компанія Мартиненка отримувала 15-20% відкату від контрактів "Енергоатому" і чеської "Шкоди" на поставку обладнання.

Стосовно Мартиненка нібито ведеться розслідування у Швейцарії та Чехії. Сам депутат стверджує, що став жертвою політичного замовлення з дискредитації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram