ГоловнаПолітика

Порошенко планує відвідати Туреччину на початку 2016 року

Президенти України і Туреччини обговорили політичну ситуацію і торгово-економічне співробітництво.

Порошенко планує відвідати Туреччину на початку 2016 року
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко має намір відвідати Туреччину на початку 2016 року.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента.

"Ми чекаємо від цього візиту прориву. Буде продемонстрована низка напрацювань в питаннях економічного, політичного та безпекового співробітництва", - зазначив Порошенко після переговорів з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

За словами Порошенка під час зустрічі, яка відбулася на теренах Конференції з питань зміни клімату у Парижі, Ердоган повідомив подробиці порушення повітряного простору Туреччини російським літаком СУ-24.

Український президент поінформував колегу про розвиток ситуації на Донбасі.

Президенти України та Туреччини зазначили, що ніколи не визнають анексії українського Криму з боку Росії. Петро Порошенко та Реджеп Ердоган засудили порушення фундаментальних прав та свобод українців, кримських татар та інших мешканців Криму з боку окупаційної російської влади.

Співрозмовники також домовилися про активізацію торгівельно-економічної співпраці України та Туреччини. Серед іншого було досягнуто домовленості про проведення десятого засідання Міжурядової українсько-турецької комісії з торговельно-економічного співробітництва.

Нагадаємо, Міністерство аграрної політики та продовольства заявляє про готовність України забезпечити продовольчу безпеку Туреччини у разі експортних обмежень з боку Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram