ГоловнаПолітика

Яценюк поставив себе у свідомо програшну ситуацію, - Коломойський

Квотний уряд був помилкою, вважає бізнесмен

Яценюк поставив себе у свідомо програшну ситуацію, - Коломойський
Фото: Макс Левин

Головною помилкою Арсенія Яценюка на посаді прем'єр-міністра стало те, що він погодився на квотний принцип формування уряду.

Таку думку в інтерв'ю Соні Кошкіній висловив бізнесмен Ігор Коломойський.

"Він порушив обіцянки, дані виборцям, що уряд не буде коаліційним, за квотами. Коли вони йшли на вибори - Порошенко, БПП, "Народний фронт" - запевняли, що ніяких квот не буде, буде цільний, монолітний уряд. Це не виконано", - зазначив бізнесмен.

"У нас було багато бесід з Арсенієм Петровичем, і я йому чітко сказав, що він підставляється. Спочатку ставить себе в очевидно програшну ситуацію, бо він буде відповідати за уряд незалежно від того, як його сформовано", - додав він.

На думку Коломойського, Яценюк повинен був самостійно розставляти ключові позиції в Кабміні.

"Я йому сказав: якщо не затвердять вашу програму, не оберуть ваших кандидатів на міністерські посади, отже, ви йдете у відставку і йдете на повторні вибори. Оскільки нової коаліції без вас не буде. За результатами ще одних виборів ви отримуєте вже не 22%, а всі 40. Але Арсеній Петрович мав свої аргументи - країна, мовляв, не витримає ще одних виборів", - розповів Коломойський.

При цьому він уточнив, що Яценюк вирішив не ставити країну на межу в умовах російського вторгнення і слабкої економіки.

Зараз же спілкування з прем'єром, визнає Коломойський, має епізодичний характер.

Докладно читайте в повному тексті інтерв'ю "Ігор Коломойський: «Я сказав Яценюку, що він підставляється. Але він відповів, що країна ще одних виборів не витримає»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram