ГоловнаПолітика

Коломойський: "Те, що від мене хочуть стосовно "1+1", я не хочу і не зможу зробити"

Ігор Коломойський заявляє, що не впливає на редакційну політику телеканалу, однак дав зрозуміти, що цього від нього вимагає влада.

Коломойський: "Те, що від мене хочуть стосовно "1+1", я не хочу і не зможу зробити"
Фото: Макс Левин

Президент Петро Порошенко й Адміністрація президента вимагають від бізнесмена Ігоря Коломойського, власника телеканалу "1+1", вплинути на редакційну політику каналу, щоб він став "прогнозованим".

Таку заяву зробив сам Коломойський в інтерв'ю Соні Кошкіній.

"Загальний концепт ми знаємо: є канал "1+1", і він має бути прогнозованим. А я не хочу і не можу цим займатися", - сказав Коломойський.

При цьому він спростовує, буцім впливає на редакційну політику каналу.

"У примітивному, вульгарному сенсі цього слова - точно не впливаю", - переконує бізнесмен.

При цьому підвищену увагу телеканалу до затримання Корбана Коломойський пов'язує з тим, що це важлива подія.

"Якби це сталося до виборів, все було б зовсім по-іншому. Тобто політичне підґрунтя, звичайно, було б, але не в такому масштабі. А те, що відбулося між першим і другим туром - чиста політика. Тому і викликало такий резонанс і було серйозною подією для висвітлення. Його всі канали показували, не тільки "плюси", - зазначив бізнесмен.

"Корбан - не чужа людина для журналістів "1+1" і керівництва "1+1". У цьому світі все пов'язано. Немає сенсу вдавати, що ми не знайомі чи вперше одне одного бачимо. Але ще раз скажу: те, що від мене хочуть стосовно "1+1", я не хочу і не зможу зробити", - визнав Коломойський.

Докладно про взаємодію олігарха з владою читайте в повному тексті інтерв'ю "Ігор Коломойський: «Я сказав Яценюку, що він підставляється. Але він відповів, що країна ще одних виборів не витримає»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram