ГоловнаПолітика

Білецький погрожує здійснити цивільний арешт Фірташа

Нардеп називає бізнесмена агентом Кремля.

Білецький погрожує здійснити цивільний арешт Фірташа
Фото: Макс Требухов

Народний депутат, командир полку "Азов" погрожує провести цивільний арешт бізнесмена Дмитра Фірташа після його повернення в Україну, якщо відповідних дій не зробить поліція.

Заяву нардепа розміщено на офіційному сайті полку "Азов".

"Моя позиція і позиція нашого громадського руху "Азов" полягає в тому, що тільки-но нога цього перевертня ступить на Українську Землю - він повинен бути негайного затриманий. Він повинен буде негайно піти під суд. І ця справа має бути показовою, тут, у Києві, а не в Америці. Він повинен відповісти за смерті наших громадян у спокійні часи і знищене покоління молодих хлопців - посмертних героїв під час війни. Гроші, які були головною метою Фірташа, стали способом його зради Держави і Нації й організації геноциду українців останніми роками", - йдеться в заяві.

"Якщо влада не заарештує Фірташа, ми з ветеранами нашого руху, моїми побратимами, організуємо і проведемо цивільний арешт. Він державний зрадник. Він повинен бути у в'язниці. Його власність повинна бути націоналізована на користь України", - вважає Білецький.

За його словами, Фірташ фінансував Антимайдан - "тітушок і вбивць Небесної сотні", всі фінансові операції і кожен випуск новин був замовлення Кремлем.

"За роки правління Януковича Фірташ тільки на газі обікрав українців на суму понад 2 млрд гривень. Зловживаючи владою, підкуповуючи суддів і держчиновників, через компанію Ostchem ці гроші назавжди пішли з України. А тепер ця ж компанія працює на окупанта у Криму, поставляючи з України сировину й енергію.

Нагадаємо, про те, що Фірташ повертається в Україну, стало відомо 25 листопада. За його словами, він повинен приїхати 2 грудня. Міністр МВС Арсен Аваков заявив, що бізнесмена негайно затримають.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram