ГоловнаПолітика

Демчишин домовився з активістами блокади Криму про допуск енергетиків до ремонту ЛЕП

Питання щодо включення лінії ще обговорюють.

Демчишин домовився з активістами блокади Криму про допуск енергетиків до ремонту ЛЕП
Фото: EPA/UPG

Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин домовився зі штабом активістів із безстрокової акції блокади Криму про підключення опори "Каховська - Титан", що постачає електроенергію на півострів.

Про це повідомив голова "Укренерго" Всеволод Ковальчук на сторінці у Facebook.

"Міністр енергетики Демчишин В. В. повідомив, що досягнуто домовленостей зі штабом громадської блокади Криму стосовно завершення робіт з відновлення лінії 220 кВ "Каховська - Титан". Лінійна бригада вже вирушає на місце", - повідомив Ковальчук.

За його словами, ремонтна бригада протягом кількох годин закінчить монтаж проводу і зніме базове заземлення. Питання щодо включення лінії ще обговорюється.

Нагадаємо, 20 вересня розпочалася безстрокова акція з блокади адмінкордону з Кримом для товарів і вантажів, ініційована лідерами кримських татар. Їхні вимоги: звільнення політв'язнів, безперешкодний в'їзд для міжнародних спостерігачів у Крим, припинення репресій кримських татар.

У ніч проти 22 листопада в районі херсонського селища Чаплинка сталися вибухи. У штабі громадянської акції з блокади Криму повідомили, що "лінія електропередач, яка постачала електрику в Крим, впала і не підлягає відновленню".

О 00:25 годин 22 листопада в Крим припинилася подача електроенергія з материкової частини України. На півострові оголосили режим надзвичайної ситуації. Крим забезпечують електроенергією, виробленою джерелами кримської генерації і дизельними генераторами, що завезені з Росії, але цих потужностей не вистачає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram