ГоловнаПолітика

Порошенко вимагає беззастережного виконання закону про декомунізацію

Президент вважає, що відродження України триває

Порошенко вимагає беззастережного виконання закону про декомунізацію
Фото: dyvys.in

Президент України Петро Порошенко наполягає на неухильній реалізації закону про декомунізацію і подальшій публікації архівів КДБ. Про це він заявив на заходах з нагоди Дня пам'яті жертв голодоморів у Національному музеї "Меморіал пам'яті жертв голодоморів в Україні", передає "Інтерфакс-Україна".

"Історія все розставила по місцях. На парламентських виборах минулого року КПУ не пройшла у Верховну Раду, і це була справжня оцінка українського народу. У місцевих виборах минулого місяця вона (Компартія - ред.) взагалі не брала участі, оскільки  набув чинності закон про декомунізацію. І я як Президент вимагаю повного і беззастережного виконання (закону про декомунізацію - ред.), як і подальшого оприлюднення архівів КДБ", - сказав він.

У контексті голодоморів Порошенко підкреслив: "Ми мусимо остаточно позбутися комплексу народу-жертви і пишатися тим, що в такій сильній конкуренції ми відстояли своє місце на політичній карті Європи і світу... Саме сьогодні ми можемо сказати собі й усьому світові: ми не забудемо злочинів голодоморів, ми не забудемо цього геноциду і ми не забудемо його винуватців".

Він також додав: "Ми не зрадимо ідеалів Революції Гідності і зробимо все для національного, політичного та економічного відродження України, для її входження в європейську сім'ю вільних народів. І запорукою нашої перемоги може бути... тільки неухильна єдність українського народу".

Президент зазначив, що відродження України триває. "Цей нестримний процес очищення нашого життя, будівництва нового життя і виходу на авансцену нових людей - патріотів і героїв, які своїми подвигами зупинили наступ імперії. Слава нашим новим героям! Слава Україні!" - підбив підсумок глава держави.

Після виступу Порошенко оголосив загальнонаціональну хвилину мовчання у пам’ять про жертви голодоморів. Потім почалася всеукраїнська акція "Запали свічку пам'яті".

Нагадаємо, з 21 листопада в Україні розпочався другий етап дії закону про декомунізацію, коли парламент отримує право самостійно перейменовувати міста і вулиці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram