ГоловнаСвіт

Авіація завдала удару по сирійському місту поряд з турецьким кордоном

За попередніми даними, загинули п'ятеро людей, у тому числі дитина.

Авіація завдала удару по сирійському місту поряд з турецьким кордоном
Архивное фото. Обстрелянное поселение Аль-Хашаб

Ймовірно російські літаки завдали в п'ятницю кілька авіаударів по місту Аазаз у сирійській провінції Алеппо, розташованому за п'ять кілометрів від турецького кордону.

Про це повідомив Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини, який базується у Великобританії, передає Reuters.

У результаті бомбардування Аазаза, за даними центру, загинули, за попередніми даними, п'ять осіб, у тому числі дитина.

Авіаударів було завдано через три дні після того, як турецький винищувач F-16 збив на сирійсько-турецькому кордоні російський бомбардувальник Су-24. За твердженням Анкари, російський літак порушив повітряний простір Туреччини, проте Москва це спростовує і заявляє, що борт не покидав повітряного простору Сирії.

Напередодні стало відомо про авіаудар по колоні вантажівок з гуманітарною допомогою в місті Аазаз. Турецьке державне агентство Anadolu стверджувало, що авіаудару було завдано саме російськими військовими літаками. Щонайменше семеро осіб загинуло та ще 10 постраждало в результаті цього авіаудару.

У Міноборони Росії заявили, що відомості про удар російської авіації по гуманітарному конвою в Сирії є інформаційним вкиданням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram