ГоловнаСвіт

Пірати атакували польський корабель біля берегів Нігерії, викрадено 5 людей

Викрадачі наразі не висували жодних вимог

Пірати атакували польський корабель біля берегів Нігерії, викрадено 5 людей
Пираты (Архив)
Фото: EPA/UPG

Пірати атакували біля узбережжя Нігерії вантажне судно, що належить Польщі, і викрали його капітана та чотирьох членів екіпажу.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на заяву польської влади.

На зареєстроване у Кіпрі судно Szafir з двох човнів висадилася група озброєних чоловіків, які розграбували контейнеровоз вантажопідйомністю 10 тис. тонн, повідомив польський оператор корабля EuroAfrica.

Поки що викрадачі не висували жодних вимог, Польща підтримує зв'язок із владою Нігерії, заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський.

"Інша частина екіпажу, 11 осіб, все ще на кораблі і перебувають у безпеці. Корабель отримав деякі пошкодження", - сказав Ващиковський.

Зараз корабель стоїть на якорі за 30 морських миль (56 км) від узбережжя Нігерії, і, оскільки через викрадення частини команди судно не може плисти далі, оператор EuroAfrica намагається організувати відправку на Szafir нового екіпажу, щоб відвести його до найближчого порту.

Експерти з безпеки вважають прибережні води Нігерії одними з найбільш смертоносних на землі, оскільки пірати, які базуються в країні, нерідко захоплюють нафтові танкери і беруть заручників заради викупу.

Нагадаємо, у жовтні біля берегів Нігерії пірати викрали двох українців. 13 листопада пірати відпустили двох українських і двох литовських моряків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram