ГоловнаПолітика

У Фірташа в Лондоні знайшли два будинки вартістю 110 млн фунтів

Український бізнесмен виявився власником колишньої станції метро

Український бізнесмен Дмитро Фірташ виявився власником колишньої станції лондонського метро Brompton Road, за яку він заплатив 53 млн фунтів стерлінгів, а також розташованого неподалік будинку за 60 млн фунтів. Крім того, неподалік знаходиться квартира, де у списку телефонних абонентів вказана Лада Фірташ, дружина олігарха.

Про це йдеться у розслідуванні програми "Схеми".

Про те, що Brompton Road купив український мільярдер, писала ще в листопаді 2013 року британська газета Daily Mail. За її інформацією, українцеві вдалося перебити ставку королівської сім'ї Катару. Повідомлялося, що він планував переробити будівлю у житловий будинок.

Станція метро Brompton Road відкрилася в районі Кенсінгтон у 1906 році. Однак у 1934 році через низький пасажиропотік її вирішили закрити, а через чотири роки будівлю з усіма підземними комунікаціями, крім платформ і колій, які досі залишаються у власності метрополітену, одержало міноборони. Під час війни у Brompton Road розміщувалася штаб-квартира Першої протиповітряної дивізії. Потім будинок був гуртожитком для кадетів.

Нагадаємо, українські олігархи вже не вперше купують дорогу нерухомість у Лондоні. У 2011 році Рінат Ахметов придбав пентхаус у Гайд-Парку вартістю понад 130 млн фунтів. Співвласник групи "Приват" Геннадій Боголюбов у 2010 році придбав офісну будівлю в Лондоні на Трафальгарській площі за 173 млн фунтів стерлінгів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram