ГоловнаСуспільствоЖиття

У Дніпропетровську перейменували понад 300 вулиць

Нові назви отримали майже всі "комуністичні" топоніми

У Дніпропетровську перейменували понад 300 вулиць
Фото: LB.ua

У Дніпропетровську, згідно з розпорядженням в.о. міського голови Галини Булавки, перейменовано 316 вулиць, які носили "комуністичні" назви.

Про це повідомляє сайт міста.

Рішення про перейменування набуває чинності з моменту публікації на сайті міськради, тобто з 26 листопада.

На карті Дніпропетровська з'явиться безліч нових назв. Наприклад, площа Островського перетвориться на Старомостову, вулиця Миронова - у Європейську. Жителям Дніпропетровська також доведеться дізнатися, хто такі Катерина Мессарош (так перейменували вулицю Пеліна), Олександра Риндовська (перейменували вулицю Перекопської перемоги) та інші діячі. Є у рішенні і спірні назви: оскільки багато жителів висловилися проти перейменування міста в Січеслав, Січеславською вирішили назвати Набережну Леніна.

При цьому, три центральні вулиці міськрада вирішила не перейменовувати - у списку немає проспекту Карла Маркса, проспекту Кірова та вулиці Леніна.

"Мабуть, вирішила (Галина Булавка, - ред) залишити хоч щось у спадок новому меру, який обіцяв не залишатися осторонь від перейменувань. Новий мер має запропонувати Верховній Раді варіанти нової назви для Дніпропетровська", - зазначає видання.

Нагадаємо, з 21 листопада в Україні розпочався другий етап дії закону про декомунізацію, коли парламент отримує право самостійно перейменовувати міста і вулиці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram