ГоловнаПолітика

Звільнений рік тому голова Пенітенціарної служби прийшов на роботу

Сергій Старенький пробув на робочому місці недовго.

Звільнений рік тому голова Пенітенціарної служби прийшов на роботу
Сергей Старенький
Фото: 24daily.net

Голова Державної пенітенціарної служби Сергій Старенький, спочатку відсторонений, а потім звільнений через втечу з лікарні екс-нардепа Олександра Шепелєва, у четвер спробував узятися за виконання обов'язків голови служби.

У своєму фейсбуці Старенький повідомляє, що в четвер видав наказ по Державній пенітенціарній службі України про те, що на виконання постанови Київського апеляційного адміністративного суду від 26 березня 2015 року береться до виконання службових обов'язків.

"Це рішення суду і наказ було оголошено співробітникам служби. Після чого вийшов дати коментар журналістам. Повернутися на робоче місце вже не зміг, оскільки двері були заблоковані. Хто дав команду і хто перешкоджає діяльності посадової особи - встановить слідство. Відповідну заяву про злочин подано", - написав він.

Нагадаємо, 7 липня 2014 року Кабмін усунув Сергія Старенького з посади на час розслідування втечі затриманого екс-нардепа Олександра Шепелєва. Шепелєв утік зі столичної міської лікарні швидкої допомоги 5 липня 2014 року. Його підозрюють в організації умисного вбивства, привласненні і розтраті чужого майна й інших злочинах. Разом із затриманим зник один охоронець.

Через місяць Старенького звільнили, Пенітенціарну службу очолив Володимир Палагнюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram