ГоловнаПолітика

Харківську облраду очолив любитель "Беркута"

У "Самопомочі" заявляють про чергові домовленості з Банковою.

Головою Харківської обласної ради знову став екс-регіонал Сергій Чернов, який у січні минулого року прийшов на сесію облради у футболці "Беркута".

Фото: kharkivoda.gov.ua

Нагадаємо, 30 січня минулого року, обіймаючи посаду голови облради, Чернов разом зі своїми заступниками, головою облдержадміністрації Михайлом Добкіним і депутатами від Партії регіонів з'явився на сесії в чорних футболках із написом "Беркут".

У середу, 25 листопада 2015 року, депутати облради знову обрали Чернова головою ради.

Фракція БПП не висувала свого кандидата. "Відродження" висунуло Чернова, якого, очевидно, підтримали своїми голосами "Наш край", БПП і Опоблок. І висували кандидата від "Самопомочі" - Тетяну Бідняк, яку підтримали "Самопоміч" і "Батьківщина" (22 голосами - ред.)", - прокоментував

LB.ua народний депутат від "Самопомочі" Роман Семенуха.

Він також зазначає, що першим заступником голови облради обрали представника "Солідарності" Віктора Коваленка, а заступником голови облради - Володимира Скоробагача від "Відродження".

"Усе відбулося в рамках домовленості двох політичних партій, які протилежні за назвою, але за діями є однакові. Я думаю, що це не могло відбутися без узгодження з Адміністрацією президента", - припускає Семенуха.

Представники "Солідарності" отримали чотири комісії: з питань регламенту, етики, депутатської діяльності та контролю за виконанням рішень обласної ради; з питань соціально-економічного розвитку регіону та міжнародного співробітництва; з правових питань, регуляторної політики, законності, громадського порядку, боротьби з корупцією та злочинністю; з питань науки, освіти, культури і духовності.

Депутати від "Відродження" очолили п'ять комісій: з питань бюджету; з питань розвитку інфраструктури, транспорту, доріг та зв'язку; з питань спільної власності територіальних громад області; з питань аграрної політики, земельних відносин та природокористування; з питань соціальної політики, охорони здоров'я, реабілітації учасників бойових дій і АТО.

По дві комісії отримала фракція Опозиційного блоку і "Наш край". Зокрема перша - з питань молодіжної політики, спорту і туризму; з питань екології, надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків, друга - з питань забезпечення прав людини, свободи слова та інформації; з питань промисловості, житлово-комунального господарства, паливно-енергетичного комплексу та будівництва.

Одну комісію представляє представник від ВО «Батьківщина» - з питань розвитку місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою.

Нагадаємо, після місцевих виборів партія "Відродження", від якої балотувався мер Харкова Геннадій Кернес, отримала більшість у міськраді. У облраду пройшли такі партії: "Відродження" (50 депутатів), БПП (20), Опоблок (19), "Самопоміч" (12), "Наш край" (11), "Батьківщина" (8).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram