ГоловнаПолітика

Чотирьох одеських патрульних звільнили за сепаратистські пости в соцмережах

Проти ще п'яти поліцейських триває перевірка.

Чотирьох одеських патрульних звільнили за сепаратистські пости в соцмережах
Пост одного из одесских патрульных

Четверо патрульних поліцейських з Одеси звільнено за те, що вони розміщували в соцмережах записи з ознаками сепаратизму.

Як повідомляє прес-служба Національної поліції, інформацію про антидержавні публікації в соціальних мережах з боку декількох співробітників патрульної поліції Одеси перевірив Департамент протидії кіберзлочинності.

"Встановлено, що четверо співробітників поліції у своїх облікових записах у соціальних мережах свідомо розміщували інформацію - відео, публікації, фотографії, які суперечать морально-етичним якостям українського правоохоронця. Співробітники патрульної поліції Одеси пояснили, що інформацію вони отримували з джерел сепаратистського спрямування. При цьому мотиви, через які працівники поліції здійснювали поширення таких публікацій, не були визнані достатньо аргументованими", - сказано в повідомленні.

Водночас в облікових записах ще п'яти поліцейських не виявлено публікацій антидержавного змісту. З приводу них проводять додаткову службову перевірку.

Нагадаємо, напередодні вибухнув скандал через пости часів Євромайдану, які писали люди, котрі влаштувалися після повалення Віктора Януковича на роботу в патрульну поліцію. Спочатку знайшли пост київського патрульного Олексія Савкіна з образами на адресу Майдану, потім - кількох одеських патрульних. Савкіна в підсумку усунули від роботи на час перевірки.

Національна поліція заборонила працівникам цього органу мати акаунти в російських соцмережах "Одноклассники" і "ВКонтакте".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram