ГоловнаПолітика

СБУ проводить обшуки в Києві через трансляції "Новороссии ТВ" в інтернеті

Жителі Києва та Житомирської області допомогли створити сепаратистський телеканал.

СБУ проводить обшуки в Києві через трансляції "Новороссии ТВ" в інтернеті
Фото: kinozal.tv

Вранці у вівторок співробітники Служби безпеки України почали в Києві слідчі дії щодо осіб, яких підозрюють у технічному сприянні трансляції телеканалу терористів "Новороссия ТВ" через мережу Інтернет.

Про це повідомила речник СБУ Олена Гітлянська у своєму фейсбуці.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (сприяння діяльності терористичної організації), відбуваються обшуки в приміщеннях, із яких здійснювалася техпідтримка трансляції.

Згодом Гітлянська уточнила, що жителі Києва та Житомирської області впродовж тривалого часу перебували на території "ДНР", де надавали консультації та практичну допомогу представникам телеканалу "Новороссия ТВ". Зокрема вони сприяли налаштуванні прямого ефіру, трансляції новин і відеоматеріалів, допомогли організувати взаємодію між підрозділами каналу, проводили навчання осіб, які монтували матеріали, й особисто програмували необхідне для цього обладнання та добирали програмне забезпечення. Крім того, вони зареєстрували і налаштували трансляцію каналу "Новороссия ТВ" на популярному відеохостингу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram