ГоловнаСуспільствоЖиття

Україна сьогодні відзначає річницю Революції Гідності

Цього ж дня почалася Помаранчева революція в 2004 році.

Україна сьогодні відзначає річницю Революції Гідності
Архивное фото
Фото: Макс Левин

В Україні сьогодні відзначають День Гідності й Свободи. 2 роки тому жителі Києва вийшли на Майдан Незалежності, щоб підтримати підписання Угоди про асоціацію країни з Євросоюзом.

Цього ж дня, 21 листопада, в 2004 році українці зібралися на Майдані, щоб висловити свій протест фальсифікаціям на виборах президента.

На честь Дня Гідності й Свободи в столиці заплановано культурно-масові заходи.

Як повідомляє "Наш Київ", з 21 по 29 листопада на вул. Хрещатик відбудеться виставка плакатів, присвячена подіям зими 2013-2014 років.

У Національній філармонії за сприяння Департаменту культури КМДА відбудеться урочистий захід "Хорал безсмертя". Захід організовано культурно-мистецьким благодійним фондом "Діалоги культур".

У міській спеціалізованій молодіжній бібліотеці "Молода гвардія" 21-22 листопада заплановано покази документального фільму Сергія Лозниці “Майдан” і уривків із записів відео- і аудіосвідчень активістів Революції Гідності.

У Музеї історії міста Києва до 3 січня триватиме виставка "Майдан: від незалежності до свободи".

З 10.00 на Майдані Всеукраїнська громадська організація "Коаліція учасників помаранчевої революції" планує провести акцію "Майдан - наступний крок".

22 листопада на Майдані заплановано акцію "Гайворонська Хода "Гідність проти Свавілля" (патріотичні заходи).

У неділю від 9.00 до 22.00 Добровольчий рух ОУН проведе акцію з нагоди річниці Дня Свободи, Помаранчевої революції і Революції Гідності. Місце проведення - майдан Незалежності - Адміністрація Президента України - Верховна Рада України.

Київська влада повідомляє, що в місті посилено заходи безпеки. Зі ст. м. Хрещатик з боку вул. Інститутської буде закрито на вхід і на вихід. Порядок у столиці будуть підтримувати 4 тисячі правоохоронців. Всім людям, що збираються в центр міста, рекомендують мати із собою паспорти.

У мерії також зазначили, що в місцях проведення заходів Департаментом охорони здоров'я буде організовано чергування машин швидкої допомоги.

Нагадаємо, торік у День Гідності та Свободи самооборона Майдану пройшла маршем по центру Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram