ГоловнаКультура

Колектив Центру Довженка просить забезпечити прозорий конкурс на посаду гендиректора

Працівники просять, щоб незалежні експерти складали "як мінімум половину" комісії

Колектив Центру Довженка просить забезпечити прозорий конкурс на посаду гендиректора
Фото: Facebook / Oleksandr Dovzhenko National Centre

Колектив Національного центру Олександра Довженка просить владу забезпечити проведення відкритого та прозорого конкурсу на посаду гендиректора.

Про це йдеться у зверненні працівників центру до президента Петра Порошенка, прем'єра Арсенія Яценюка і міністра культури В'ячеслава Кириленка.

18 листопада відбулися загальні збори трудового колективу центру, на яких ухвалили рішення наполягти на призначення Івана Козленка в.о. гендиректора до завершення конкурсу. Працівники просять, щоб незалежні експерти складали "як мінімум половину" комісії з відбору нового керівника.

"За період управління Козленком держпідприємством "Національний центр Олександра Довженка" робота установи відзначалася прозорістю, підзвітністю суспільству, структурними реформами і сприянням розвитку культурної ініціативи. У житті підприємства, що належить до державного сектору економіки, відбулися якісні зміни і відкрилися перспективи на майбутнє. Центр Довженка перетворився в один із найдинамічніших закладів культури, значно розширивши географію міжнародних проектів, організувавши низку популяризаційних і освітніх проектів в Україні, став хабом для реалізації незалежних культурних ініціатив громадського сектору", - підкреслюється в повідомленні колективу.

Нагадаємо, Козленко очолив Центр Довженка 12 листопада 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram