ГоловнаПолітика

Київрада збереться в новому складі 1 грудня

БПП не формуватиме більшості в Київраді

Київрада збереться в новому складі 1 грудня
Фото: politikan.com.ua

Перше засідання Київської міської ради в новому складі заплановано на 1 грудня. Про це в коментарі LB.ua заявив голова штабу БПП на виборах у Києві, колишній голова земельної комісії Київради Володимир Прокопів.

На запитання, чи розподілено квоти фракцій на керівництво комісіями, він сказав, що, радше за все, в новій Київраді керівників комісій будуть обирати за принципом професійності, а не партійності. "Тепер фракції подаватимуть своїх кандидатів на голів комісій і їх обиратимуть за професійними якостями", - зазначив Прокопів.

Окрім того, він заявив, що фактичного формування більшості в Київраді також не буде. "Ще не досягнуто остаточних домовленостей, але попередньо голови фракцій висловили готовність включатися в конкретні напрями роботи", - сказав він, додавши, що він не проти, щоб за потрібні рішення голосував не 61 депутат, а понад сотня.

Нагадаємо, 120 місць у Київраді після виборів розподілилися так: "Блок Петра Порошенка "Солідарність" - 52 місця, "Самопоміч" - 22, "Батьківщина" - 17, "Єдність" - 15, "Свобода" - 14.

БПП погодив Володимира Прокопіва на посаду секретаря Київради. Мер Віталій Кличко запропонує депутатам підтримати цю кандидатуру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram