ГоловнаПолітика

Делегація NASA вперше приїде в Україну з офіційним візитом

Заступник голови NASA Герстенмайєр оцінить космічний потенціал України

Делегація NASA вперше приїде в Україну з офіційним візитом
NASA
Фото: nasa.gov

Заступник адміністратора Національного космічного агентства США (NASA) з питань пілотованих космічних операцій Вільям Герстенмайєр відвідає Україну з офіційним візитом 19-20 листопада.

Про це повідомили в прес-службі Державного космічного агентства, інформує "Інтерфакс-Україна".

"В історії українсько-американських відносин у космічній сфері цей візит є першим офіційним візитом керівництва NASA в Україну", - наголошено в повідомленні.

Мета візиту - розширення двостороннього співробітництва в космічній сфері та перспективних спільних проектів. Делегація проведе зустрічі з керівництвом ДКАУ, а також відвідає провідні українські ракетно-космічні підприємства: ДП "КБ "Південне" ім. Янгеля" та ДП "Південний машинобудівний завод ім. Макарова" (обидва - Дніпропетровськ).

Угоду між урядами України та США про співробітництво у сфері дослідження та використання космічного простору в мирних цілях підписали 1994-го і продовжили 2008 року. Серед перспективних проектів - міжнародна програма NASA із запуску вантажів на МКС за допомогою нової ракети-носія середнього класу Antares. Українська космічна галузь пропонує США співробітництво, у тому числі у сфері ракетного двигунобудування.

Нагадаємо, з 14 грудня NASA оголосило відкритий набір астронавтів, який триватиме до лютого 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram