ГоловнаПолітика

Суд продовжив термін арешту одному з керівників штурму Майдану

Генерала Щеголєва підозрюють у наказі штурмувати Будинок профспілок.

Суд продовжив термін арешту одному з керівників штурму Майдану
Фото: Макс Левин

Печерський районний суд Києва сьогодні вночі продовжив до 18 січня 2016 року запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для колишнього начальника Управління Служби безпеки України в Києві та Київській області Олександра Щеголєва.

Щеголєв як начальник УСБУ керував проведенням антитерористичної операції проти євромайданівців на Майдані Незалежності 18-20 лютого 2014 року. За версією слідства, саме він дав команду на старт операції "Бумеранг" і скерував "Альфу" на штурм Будинку профспілок, пише "Інсайдер".

У березні 2015 року Генпрокуратура пред'явила підозру колишньому голові СБУ Олександрові Якименку, його заступнику Володимирові Тоцькому і генералу Олександрові Щеголєву за підозрою в незаконному оголошенні антитерористичної операції 18 лютого 2014 року під час Майдану.

Захист екс-силовика до останнього зволікав, очевидно, розраховуючи на завершення попереднього терміну утримання під вартою, який спливав у ніч проти 18 листопада.

Своєю чергою суддя Печерського районного суду Світлана Шапутько відмовилася переносити вкотре засідання, аргументувавши це тим, що "ми запобіжний захід розглядаємо із 13 листопада", і винесла рішення на пів на четверту ранку 18 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram