ГоловнаПолітика

Колишній прокурор Корнієць залишається на волі, незважаючи на невиплачену заставу

Генпрокуратура заявила про ухилення від суду

Колишній прокурор Корнієць залишається на волі, незважаючи на невиплачену заставу
Александр Корниец

Колишній заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць не з'явився на судове засідання, на якому йому мали обрати новий запобіжний захід у зв'язку з невнесенням застави. Як повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ", Корнієць все ще перебуває в лікарні з гіпертонічним кризом.

При цьому прокурор ГПУ Лев Трубніков заявив, що такі дії Корнійця слід розцінювати як ухилення від суду. Також, на думку Трубнікова, Корнієць ухиляється від сплати застави, яку він мав внести протягом п'яти днів після відповідного рішення суду, озвученого ще 22 жовтня.

Сьогодні у Печерському райсуді Києва мало відбутися засідання щодо зміни запобіжного заходу з застави на взяття під варту, як того вимагає сторона-обвинувач. "Діамантовий" прокурор Корнієць раніше заявив, що не має грошей на заставу.

Нагадаємо, 6 липня цього року Корнійця затримали разом із першим заступником голови Слідчого управління ГПУ Володимиром Шапакіним за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах. У затриманих вилучили близько 500 тис. доларів.

Під час обшуків на робочих місцях і у приватних будинках правоохоронці виявили докази корупційної діяльності прокурорів. Так, під час обшуку у Шапакіна знайшли $130 тис. у кабінеті; $30 тис. і €22 тис. у будинку; $170 тис. і 500 тис. грн у квартирі; документи на депозитні вклади на суму 800 тис. грн, а також незареєстровану вогнепальну зброю і боєприпаси. Під час обшуку у Корнійця також знайшли 35 пакетів з діамантами загальною кількістю 65 каменів.

Печерський райсуд Києва ухвалив рішення про арешт Шапакіна і Корнійця на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 3,2 млн грн. Шапакін вніс заставу відразу, Корнієць - лише 30 липня.

Наприкінці жовтня Генпрокуратура висунула Корнійцю нову підозру у вимаганні з обтяжливими обставинами. 22 жовтня Печерський районний суд Києва обрав йому новий запобіжний захід у вигляді застави в сумі 3 мільйони 45 тисяч гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram