ГоловнаПолітика

Суд почав вивчати докази у справі Александрова і Єрофєєва

Звинувачення показало відео допиту російських спецпризначенців.

Сьогодні в Голосіївському районному суді Києва проходить друге засідання у справі російських спецпризначенців Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва, яких затримали українські військові в Луганській області в травні цього року.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, під час засідання суд почав розглядати відеозаписи допиту Александрова і Єрофєєва. Під час цього адвокати підсудних спробували зірвати процес. Вони наполягали на тому, що перегляд відеозаписів допитів спецпризначенців є неприйнятним і що Єрофєєва нібито "відверто катували" під час зйомки.

Суддя не визнав їхні аргументи достатніми, відео переглянули повністю, після чого було оголошено перерву.

Нагадаємо, Україна звинувачує спецпризначенців у військовій діяльності, терористичній діяльності, незаконному перетині кордону, розвідці, диверсіях, а також у скоєнні теракту, внаслідок якого загинув сержант 92-ї бригади ЗСУ Вадим Пугачов.

Адвокати обвинувачених, зі свого боку, наполягають на тому, що оскільки розвідників не затримали, а евакуювали з поля бою внаслідок поранень, їх повинні визнати військовополоненими відповідно до Женевської конвенції.

Під час судового засідання 10 листопада Александров і Єрофєєв відмовилися визнати свою провину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram