ГоловнаПолітика

Іванчук заперечує лобіювання Яценюком інтересів Ахметова

Нардеп стверджує, що прем'єр намагається, щоб усі були рівні перед законом

Іванчук заперечує лобіювання Яценюком інтересів Ахметова
Фото: 24tv.ua

Народний депутат України, соратник прем'єр-міністра Арсенія Яценюка Андрій Іванчук категорично заперечує лобіювання прем'єром інтересів бізнесмена Ріната Ахметова.

Про це він заявив в інтерв'ю програмі "Лівий берег з Сонею Кошкіною".

"Якби у когось були докази (зв'язку Ахметова з Яценюком - ред.), вони могли б подати їх до суду. В цілому: є Ахметов, є Коломойський, є Пінчук, є Фірташ - олігархи. Для вас це - фізичні особи. Але всі забули, що вони контролюють великий сектор економіки - підприємства, трудові колективи, певні галузі економіки. Треба говорити про це! Прізвища можна і не називати, вони не мають жодного значення", - зазначив Іванчук.

При цьому він також заперечує той факт, що Яценюк намагається учетверте звільнити з Кабміну міністра енергетики Володимира Демчишина через його боротьбу з монополією Ахметова.

"Наскільки видно збоку, Арсеній Петрович має претензії до міністра енергетики та вугільної промисловості. Прем'єр наполягає на тому, щоб проводилися певні реформи в галузі. Але коли немає взаєморозуміння, йдуть звинувачення, це - дорога в нікуди. Прем'єр і уряд повинні працювати як одне ціле", - заявив нардеп.

"Настільки це непрофесійно і смішно звучить, коли Яценюка звинувачують у тому, що він захищає інтереси олігархів. Треба взяти законодавчі ініціативи уряду і подивитися, наскільки вони поширюються на інтереси олігархів, які завжди були "священними" і всіма колишніми владами захищалися", - додав Іванчук.

Як приклад він навів "підняття ренти на залізорудний концентрат і низку інших законопроектів", не вигідних підприємствам Ахметова.

"Я можу зробити певну добірку. Це зроблено все за півтора року конкретно Яценюком і його командою для того, щоб усі були рівними перед законом, щоб не було жодних преференцій", - резюмував Іванчук.

Докладніше читайте в повному тексті інтерв'ю "Андрій Іванчук: «Порошенко не має претензій до роботи Яценюка. Не мав, не має і, думаю, не матиме»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram