ГоловнаКультура

В українському конкурсі карикатур на Путіна переміг росіянин

Нагородження переможців відбудеться 26 листопада

Російський художник Віктор Богорад переміг у номінації "Карикатура" на творчому конкурсі "Перемогли Гітлера - переможемо й Путлера!", намалювавши карикатуру на президента РФ Володимира Путіна.

Про це повідомили організатори конкурсу, повідомляє "Укрінформ".

"Після ретельних і тривалих дебатів ми дійшли до дивовижного висновку, що на нашому, відверто антипутінському, конкурсі переміг російський карикатурист Віктор Богорад", - розповів представник журі, відомий український художник-карикатурист, лауреат міжнародних конкурсів у 49 країнах Володимир Казаневський.

Богорад раніше працював у виданні The Moscow Times, але був звільнений після того, як газета "стала пропутінською".

Як зазначають організатори конкурсу, більшість робіт були "стрімкими й агресивними", тим часом російський карикатурист зміг подивитися на Путіна "холодним поглядом".

"Прокидається вранці Путін, визирає у вікно: а там усе жовто-блакитне. Це - кошмар Путіна", - прокоментував Казаневський карикатуру Богорада.

Творчий конкурс "Креативна Україна"/ Facebook
Творчий конкурс "Креативна Україна"/ Facebook

Друге місце в номінації "карикатура" зайняв малюнок Михайла Шлафера з Полтави.

Фото: Творчий конкурс "Креативна Україна"/ Facebook

На третьому місці - карикатура Олексія Кустовського з міста Вишневе під Києвом, на якій Путін робить "ватяні мізки" росіянам і жителям Донбасу.

Фото: Творчий конкурс "Креативна Україна"/ Facebook

Конкурс під гаслом: "Перемогли Гітлера - переможемо і Путлера!" стартував 7 травня з нагоди 70-річчя завершення Другої світової війни та Дня Перемоги над нацизмом у Європі. Ініційований редакцією журналу "Камуфляж" і громадською спілкою "Національна Асамблея". 10 жовтня завершився прийом творчих заявок. На конкурс надіслали понад 300 робіт із 7 країн, у тому числі з РФ. Крім художнього конкурсу, також був конкурс віршів і музичний конкурс.

Нагородження переможців відбудеться 26 листопада в Будинку офіцерів у Києві. З кращих робіт складуть виставку карикатур.

Нагадаємо, раніше російський сенатор Валентина Петренко показала "карикатуру" на Charlie Hebdo із зображенням Януковича, яку вона "запозичила" в українського художника Юрія Журавля.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram