ГоловнаПолітика

Дії Росії в Сирії покликані відвернути увагу від України, - МЗС Німеччини

ЄС продовжуватиме утримувати мінський процес у робочому стані, зазначив Штайнмаєр.

Дії Росії в Сирії покликані відвернути увагу від України, - МЗС Німеччини
Фото: giga.ua

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр не виключає, що Росія, нарощуючи військову присутність в Сирії, намагається відвернути увагу від України.

Про це Штайнмаєр сказав у Брюсселі, виступаючи в рамках засідання Комітету Європейського парламенту у закордонних справах, передає УНІАН.

"Стосовно Росії. Росія запустила весь цей конфлікт, і довго робила так, щоб ми не зробили міліметра прогресу під час останніх переговорів у Берліні та Парижі. Але ми бачили і рух у напрямку до більшого прогресу. Зараз Росія більше зацікавлена в розвитку військової присутності в Сирії. Можливо, вони фокусують свої зусилля в Сирії і відволікають якось від українського конфлікту", — сказав голова німецького МЗС.

При цьому він зазначив, що останні переговори з Україною і Росією були набагато конструктивнішими, ніж попередні.

"Односторонні переговори сепаратистів було відкладено. Якби це сталося, Мінський процес вислизнув би з рук. Ми будемо продовжувати, щоб утримувати цей процес в робочому стані", - пообіцяв Штайнмаєр.

За його словами, зараз ЄС стоїть перед питанням, що робити із санкціями проти Росії.

"Дебати ще по-справжньому не почалися, і це повністю залежить від виконання Мінських домовленостей. Ми повинні подивитися, як ми зв'яжемо прогрес з санкціями з прогресом щодо Мінських домовленостей", - повідомив німецький міністр.

Раніше Штайнмаєр назвав ситуацію на Донбасі "вибухонебезпечною" і сказав, що не виключає нового витка конфлікту, якщо сторони не домовляться.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram