ГоловнаКультура

"Марсіянина" висунули на "Золотий глобус" як комедію

Творці фільму, ймовірно, хочуть отримати нагороду у простішій категорії

"Марсіянина" висунули на "Золотий глобус" як комедію
Фото: www.space.com

Студія 20th Century Fox висунула на премію "Золотий глобус" свій головний хіт цього року — трилер Рідлі Скотта "Марсіянин". При цьому фільм вказано в номінації "Краща комедія або мюзикл".

Причина, з якої кінокомпанія віднесла науково-фантастичний трилер до комедій, а організатори премії затвердили його в цій категорії, не уточнюється.

Як зазначає LA Times, без сумніву, в "Марсіянині" можна зустріти кілька вдалих жартів, якими підбадьорює себе герой Метта Деймона, залишившись на самоті на Червоній планеті, але назвати його комедією усе ж складно.

Серед інших претендентів на нагороду в цьому жанрі - проект Девіда О.Расселла "Джой". Режисер Джадд Апатоу заявив, що творці "Джой" просто бояться конкуренції в категорії "Драма" і тому "пропхали" фільм у значну простішу категорію, щоб гарантувати йому "Золотий глобус".

Нагадаємо, у "Марсіянині" розповідається історія астронавта, який потрапляє на Марс в рамках місії "Арес-3". У результаті нещасного випадку він губиться, і команда, вважаючи свого соратника загиблим, вирушає на Землю. Але Марк виживає - і тепер він мусить якось протриматися чотири роки до появи на Червоній планеті наступної місії, яка і забере його додому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram