ГоловнаСуспільствоПодії

Українські спецслужби знешкодили дві групи, які підозрюють у підготовці терактів, - Порошенко

Президент наголосив на важливості гарантування безпеки під час виборів.

Українські спецслужби знешкодили дві групи, які підозрюють у підготовці терактів, - Порошенко
Петр Порошенко

Президент Петро Порошенко провів екстрену нараду з керівниками силових відомств, під час якої дав доручення посилити заходи безпеки у місцях скупчення людей і проведення масових заходів, зокрема під час футбольного матчу збірних України та Словенії у зв'язку з терористичними атаками в Парижі.

Про це повідомляється на сайті Президента.

Глава держави повідомив, що вночі голова СБУ, який вирушив у зону АТО, доповів йому, що українськими спецслужбами було знищено дві групи, які підозрюються в підготовці терористичних атак і представляють певні міжнародні терористичні угруповання.

Президент поставив завдання перед керівниками відповідних відомств забезпечити підвищення координації дій з міжнародними партнерами і обмін інформації про можливі терористичних загроз. "Це не тільки Франція, а й Великобританія, США, всі наші партнери і міжнародні організації у боротьбі з тероризмом. Інформацію мені доповідати в режимі реального часу цілодобово", - сказав Петро Порошенко.

Президент доручив керівникам МВС та Національної поліції вжити заходів і провести міжвідомчу нараду, залучивши СБУ для координації дій у боротьбі з тероризмом. Також мають бути надані доручення керівництву Національної гвардії України. "І сьогодні мінімум на два тижні ввести посилений режим несення служби, виставити посилений контроль на в'їзді в основні міста України, визначити посилену охорону аеропортів, вокзалів, мостів і всіх місць, де масово збираються люди", - сказав глава держави. Крім того, він доручив посилити заходи безпеки щодо супроводу офіційних делегацій.

"Ми повинні продемонструвати ефективність своїх дій і ефективний захист. Прошу з усією серйозністю поставитися до тих загроз, які зараз стоять", - підкреслив Порошенко.

Окрему увагу було приділено питанню підвищення боєготовності Державної прикордонної служби України та Збройних сил України на лінії зіткнення в зоні проведення антитерористичної операції. Президент підкреслив, що на лінії зіткнення різко активізувалася диверсійна діяльність бойовиків, і доручив посилити режим безпеки в зоні АТО.

Глава держави також наголосив на важливості гарантування безпеки під час виборів, які відбудуться цієї неділі. "Ми повинні координувати дії, щоб нікому не дати зірвати виборчий процес", - заявив Президент.

Президент зазначив, що не буде відмовлятися від планів взяти участь у міжнародній конференції в Парижі 29 листопада. "Ні Францію, ні Україну міжнародний тероризм не злякає, і ми сповнені рішучості для боротьби з усіма його проявами. Це не проблема Франції - це проблема світу", - підкреслив Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram