ГоловнаПолітика

Україна посилила режим на кордоні через теракти у Парижі

"Українська влада буде діяти рішуче і відповідально для захисту миру і спокою українського народу", - заявив Порошенко

Україна посилила режим на кордоні через теракти у Парижі
Архив
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко вранці в суботу провів нараду з силовиками через теракти у Париже, на якій було вирішено посилити контроль на кордоні.

Про це він розповів журналістам біля посольства Франції.

"Сьогодні вранці я провів нараду з силовими міністрами, керівником Національної поліції, керівництвом СБУ, розвідки. Я доручив вжити найрішучіших заходів для забезпечення миру, стабільності, спокою і безпеки в Україні. В аеропортах посилено режим, у центрах міст, запроваджено спеціальний режим на кордоні. Українська влада буде діяти рішуче і відповідально для захисту миру і спокою українського народу", - заявив Порошенко.

Президент України заявив, що сьогодні вся країна - разом з французьким народом.

Разом з Порошенком до посольства прийшли також прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, віце-прем'єр Геннадій Зубко, міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус, інфраструктури Андрій Пивоварський, глава МВС Арсен Аваков, глава МОН Сергій Квіт, глава Адміністрації Борис Ложкін, замглави Адміністрації Костянтин Єлісєєв.

Фото: twitter.com/lozhkin_boris

Нагадаємо, вночі у столиці Франції Парижі сталася серія терактів. Кількість загиблих становить щонайменше 128 осіб. Щонайменше 200 людей поранено, з них 80 - важко. У Франції оголошено надзвичайний стан.

Нагадаємо, в нападі на Париж брали участь щонайменше вісім осіб. Всі вони загинули. Троє підірвали себе в клубі Bataclan, четвертого терориста, який брав участь у нападі на заклад, застрелили поліцейські. Ще троє бойовиків підірвали себе біля Стад де Франс, де грали збірні Франції та Німеччини. На матчі був присутній президент Франції Франсуа Олланд і глави МЗС двох країн. Восьмий терорист підірвав себе на бульварі Вольтера.

Перед тим як підірвати себе, терористи "спокійно і методично" розстрілювали звичайних парижан. Стрілянина відбувалася у шести місцях.

Відповідальність за теракти в Парижі взяла на себе ІДІЛ.

.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram