ГоловнаПолітика

Генпрокуратура порушила три справи проти Парасюка (оновлено)

Нардепу закидають побиття прокурора і викрадення СБУшника.

Генпрокуратура порушила три справи проти Парасюка (оновлено)
Фото: www.facebook.com/sasko.laps

Генеральна прокуратура розслідує три кримінальні провадження, в яких фігурує позафракційний нардеп Володимир Парасюк. Про це повідомив помічник генпрокурора Владислав Куценко в ефірі 112 каналу.

"У нас розпочато три кримінальні провадження, де фігурує прізвище народного депутата Парасюка. Це викрадення людини, що відбулося у Львівській області, працівника Служби безпеки України. З порушенням усіх норм закону і втручанням народного депутата Парасюка було викрадено працівника правоохоронного органу", - розповів він.

Друга справа стосується бійки в Печерському райсуді Києва під час розгляду справи Корбана, коли Парасюк завдав кількох ударів прокуророві. Третя справа стосується втручання Парасюка в роботу Печерського райсуду.

"9 листопада ми викликали пана Парасюка у львівській справі. Він не з'явився. Ми викликали його помічника-консультанта у львівській справі. Він також до нас не з'явився. Я думаю, що у 20-х числах листопада ми викличемо пана Парасюка в усіх трьох справах", - заявив Куценко.

"Є ти народним депутатом, не є народним депутатом - бити людей, викрадати людей не можна нікому", - підкреслив прокурор.

При цьому Куценко наголосив, що Парасюк як нардеп поки що не є підозрюваним і проходить лише як свідок. Рішення про зняття недоторканності з Парасюка в Генпрокуратурі немає.

У коментарі LB.ua Володимир Парасюк заявив, що йому відомо про дві справи, які озвучив Куценко: з приводу бійки в Печерському суді й інциденту у Львівській області.

"Перша справа - в Печерському райсуді була бійка; вони кажуть, що я когось ударив... Друга справа - з приводу ситуації, що склалася кілька місяців тому у Львівській області. Я працював на окрузі, і мені подзвонив один керівник лісгоспу та поскаржився на тиск з боку СБУ. Я приїхав розібратися в ситуації", - зазначив Парасюк.

За його словами, в лісі він побачив людину, яка не хотіла назватися і відмовилася говорити, що там робить. "Ми його посадили в автомобіль і привезли до генерала СБУ у Львівській області в кабінет. Я просив якісь пояснення, що ця людина там робила, якщо проводилися якісь слідчі дії - то чи можна побачити документи... Але вони нічого не могли пояснити, генерал дав мені слово офіцера, що цей інцидент вичерпано", - пояснив Парасюк.

"А тепер виявилося, що є справа за чотирма статтями - викрадення, заподіяння тілесних ушкоджень, втручання в роботу працівника СБУ і заволодіння майном (сміється - ред.). Я не розумію про які звинуваченнях може йтися... Це чистої води політика, шукав Шокін, шукав Порошенко за що зачепитися... Мене особисто хочуть шантажувати, мовляв, ви даремно не критикуйте... Жодних там підстав для кримінальних справ немає", - додав він.

Нагадаємо, Парасюк став відомим під час Євромайдану. 21 лютого 2014 року, піднявшись на трибуну, Парасюк поставив ультиматум Вікторові Януковичу, пригрозивши штурмом Адміністрації президента.

У листопаді 2014 року Парасюка обрали депутатом Верховної Ради в одномандатному виборчому окрузі №122 (Львівська область), він отримав підтримку 55,79% виборців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram