ГоловнаКультура

Під "Чорним квадратом" Малевича виявили другу картину

Працівники Третьяковської галереї також розшифрували напис на картині

Під "Чорним квадратом" Малевича виявили другу картину
Фото: theoutlook.com.ua

Під картиною "Чорний квадрат" Казимира Малевича, яка експонується у Третьяковській галереї в Москві, виявили ще одне зображення.

Про це повідомив співробітник відділу наукової експертизи Третьяковської галереї Катерина Вороніна, передає російський телеканал "Культура".

За її словами, про те, що під авторською копією "Чорного квадрата" Третьяковки є ще одне зображення, відомо давно, однак зараз вчені з'ясували, що таких зображень два.

"Було відомо, що під зображенням "Чорного квадрата" було якесь нижнє зображення. Ми з'ясували, що таких зображень не одне, а два. І довели, що початкове зображення - це кубофутуристична композиція, а те, що лежить під "Чорним квадратом", колір якого ви бачите у кракелюрі, - це протосупрематична композиція", - розповіла Вороніна.

Також автори дослідження розшифрували напис на "Чорному квадраті", який вважають авторським. Точніше, майже розшифрували - не вистачає трьох букв. Вся фраза, на думку музейників, звучить як "Битва негрів у темній печері".

Таким чином, картину Малевича можна вважати чимось на зразок заочного діалогу художника з автором полотна, написаного у 1882 році французьким письменником і ексцентриком Альфонсом Аллі. Його картина називається "Битва негрів у темній печері пізно вночі".

Нагадаємо, у 2012 році у Києві з'явилася вулиця, названа на честь великого супрематиста: рішенням Київради вулицю Боженка перейменували у вулицю Казимира Малевича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram