ГоловнаКультура

Альянс культури зажадав відставки міністра Кириленка

Громадські організації не вірять голові Мінкульту.

Альянс культури зажадав відставки міністра Кириленка
Фото: Макс Требухов

Об'єднання громадських організацій "Альянс культури" закликало в рамках переформатування Кабміну призначити іншого міністра культури.

Як сказано у відкритому зверненні Альянсу до президента, прем'єра і парламенту, значна частина культурної спільноти не довіряє діям нинішнього міністра В'ячеслава Кириленка через "радянські методи управління", відсутність діалогу, ігнорування вимог громадськості, відсутність чіткого бачення розвитку культури.

Новий міністр, на думку громадських діячів, повинен мати досвід створення чи управління культурними установами, програмами або проектами. Окрім того, культурна спільнота хоче міністра, який знайомий з європейським досвідом розвитку культури та культурної політики, якому довіряє професійна спільнота, який добре знає англійську мову. Також кандидат повинен публічно задекларувати волю до реформування галузі культури.

"Українці продемонстрували прагнення до європейського вектора розвитку країни, а культура і творчість у цивілізованому світі є одним із ключових факторів суспільного добробуту, вирішення конфліктів і сталого розвитку. У свою чергу сектор креативної/культурної економіки становить 4,7% ВВП Європейського Союзу. Керівник міністерства повинен мати розуміння цього потенціалу і можливість впровадити необхідні для кожного українця реформи", - йдеться у зверненні.

Альянс культури об'єднує громадську організацію "Реанімаційний пакет реформ. Культура", платформу стратегічних ініціатив "Культура 2025", Конгрес активістів культури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram