ГоловнаПолітика

Онлайн-трансляція Ради

У порядку денному - ЛГБТ і рента на газ.

Верховна Рада на пленарному засіданні в четвер розгляне антидискримінаційну поправку. Законопроект №3442 забороняє дискримінацію у сфері праці за ознакою сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності. Ухвалення такої норми необхідне для введення безвізового режиму з ЄС.

У порядку денному також проект закону №2835 про зниження ставок рентної плати під час видобутку природного газу з метою реалізації промисловим споживачам із 55-28% до 29-14% залежно від глибини видобутку, а з метою реалізації населенню - з 70% до 29%. Ухвалення цього документа вимагає "Батьківщина". Фракція пообіцяла, що не буде голосувати у Верховній Раді, поки не ухвалять цей закон.

Окрім того, депутати мають намір ухвалити рішення з приводу законопроекту №2493а про визнання геноцидом депортації кримськотатарського народу в 1944 році, що обговорювали раніше.

У другому читанні депутати мають розглянути законопроект №2114 про створення Державного бюро розслідувань, а в першому - №2090а - про заборону на період антитерористичної операції укладення компенсаційних контрактів на імпорт оборонної продукції та №2622 - про введення щомісячних виплат фізичним особам - підприємцям, яких призвали на військову службу в межах мобілізації в особливий період.

Також у першому читанні парламентарії мають намір розглянути законопроекти №2286а - про посилення прав забезпечених кредиторів під час банкрутства або санації їхніх боржників - і №2449 - про надання Національному банку права не вносити банк до категорії проблемних і неплатоспроможних у разі порушення ним різних нормативів, пов'язаних із девальвацією гривні.

У другому читанні Рада запланувала розглянути законопроекти №2102, яким запропоновано зобов'язати Антимонопольний комітет публікувати свої рішення в повному обсязі, і №2757, яким передбачено зменшити кворум загальних зборів учасників товариств з обмеженою відповідальністю із 60% до 50% голосів.

Нагадаємо, 10 листопада поправку в КЗпП про недискримінацію ЛГБТ депутати провалили. Її виносили на голосування двічі, але для ухвалення рішення забракло 19-20 голосів. Серед фракцій коаліції відзначилася "Самопоміч", яка декларує прихильність до європейських цінностей. Менш ніж третина нардепів від цієї фракції проголосувала "за".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram