ГоловнаПолітика

Росія намагалася оголосити Чубарова в розшук через Інтерпол

Голову Меджлісу звинувачують у публічних закликах до порушення територіальної цілісності РФ

Росія намагалася оголосити Чубарова в розшук через Інтерпол
Фото: 24tv.ua

Українське бюро припинило спробу Російської Федерації оголосити главу Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова в розшук через Інтерпол.

Про це на засіданні уряду розповів голова МВС Арсен Аваков.

За його словами, 6 листопада Російська Федерація розіслала запит на видачу Чубарова за заклик повернути Крим Україні, який він висловив у квітні в ефірі одного з українських телеканалів.

Українське бюро оскаржило це рішення, й Інтерпол став на бік України.

"Генеральний секретаріат Інтерполу ухвалив рішення про заборону співпраці у зазначеній справі з каналами Інтерполу, а інформацію про розшук Чубарова видалили з реєстрів Інтерполу", - повідомив Аваков.

Нагадаємо, наприкінці травня слідчий відділ управління ФСБ Росії порушив кримінальну справу проти Чубарова. Як казала голова прокуратури окупаційної адміністрації Криму Наталія Поклонська: "Чубаров висловлювався із закликами до певних дій, спрямованих на зміну територіальної цілісності держави". Справу порушено за ст. 280.1 (публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ).

У липні Чубарова на в'їзді в Крим повідомили про те, що він став персоною нон ґрата в Росії на п'ять років. Однак на початку жовтня окупаційний Київський райсуд Сімферополя ухвалив постанову про заочний арешт Чубарова, після чого заборону на в'їзд для нього зняли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram