ГоловнаПолітика

Депутати не змогли розглянути звільнення суддів і порозходилися додому

У сесійному залі не було необхідних 226 голосів для ухвалення рішення.

Депутати не змогли розглянути звільнення суддів і порозходилися додому
Фото: asn.in.ua/Виктор Ковальчук

Вечірнє засідання Верховної Ради України закрито.

Водночас ВР не змогла розглянути питання про звільнення суддів, пише УНІАН.

Зокрема, Вищою радою юстиції пропонувалося звільнити з посад 247 суддів. Водночас голова Комітету з питань правової політики і правосуддя Руслан Князевич повідомив, що за останньою інформацією ВРЮ, з цього переліку 23 суддів необхідно виключити, оскільки, за попередньою інформацією, вони здійснюють так зване "правосуддя" у так званій ЛНР. За його словами, такі судді мають бути звільнені за порушення присяги.

Князевич сказав, що 4 суддів із загального переліку мають бути звільнені не списком, а рішення мають прийматися щодо кожного окремо, оскільки стосовно них набув законної сили обвинувальний вирок суду.

Коли у сесійній залі почалося голосування щодо першої кандидатури судді, стосовно якого набув законної сили обвинувальний вирок, то не було необхідних 226 голосів для ухвалення рішення.

У зв'язку з цим голова Верховної Ради України Володимир Гройсман заявив, що питання звільнення суддів переноситься на наступне засідання ВР.

Нагадаємо, 10 листопада Рада ухвалила п'ять законопроектів, які необхідні для лібералізації ЄС візового режиму для України.

Також Верховна Рада продовжила мораторій на відчуження сільськогосподарських земель до 1 січня 2017 року і призначила вибори в Маріуполі і Красноармійську на 29 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram