ГоловнаПолітика

Порошенко як і раніше відмовляється продавати "5 канал"

Президент заявив, що він відрізняється від олігархів, які володіють ЗМІ

Порошенко як і раніше відмовляється продавати "5 канал"

Президент Петро Порошенко не збирається продавати "5 канал", який належить йому.

Про це він заявив в інтерв'ю Deutsche Welle.

За словами Порошенка, він відрізняється від олігархів, які володіють ЗМІ, тим, що на телеканалі, який йому належить, "дотримуються журналістські стандарти, а сам телеканал часто критикує владу".

"Я ніколи не обіцяв продати "5 канал", ніколи. Я відрізняюся (від олігархів, які володіють ЗМІ в Україні, - ред), і якщо ви подивитеся "5 канал" - він один з тих, хто найбільше критикує владу і один з найбільш вільних. Там журналісти з репутацією. Я - гарант свободи преси, і стандарти журналістів не викликають критики. І відносини між мною і журналістами абсолютно прозорі", - сказав він.

Відповідаючи на запитання про фабрику Roshen, продаж якої він анонсував ще в квітні 2014 року, Порошенко сказав: "Я єдиний український президент, який передав свої активи незалежному трастовому фонду з гідною репутацією. Я думаю, що це по-європейськи: коли країна в стані війни і ніхто не хоче купувати бізнес - ось так розділити бізнес і політику".

Нагадаємо, в травні 2014 року, тоді ще кандидат у Президенти, Порошенко заявив, що не збирається продавати "5 канал". При цьому весь решту бізнес Порошенко обіцяв продати після своєї інавгурації. Як відомо, його головний актив - найбільша в країні кондитерська корпорація "Рошен" з фабриками в Україні, Росії, Литві, Угорщині. Крім того, Порошенкові належать суднобудівні заводи, "Ленінська кузня" у Києві та Севастопольський морський завод, спортклуб "5 елемент" у Києві і низка інших активів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram