ГоловнаПолітика

Порошенко розпорядився готуватися до святкування Дня Гідності й Свободи

Україна святкує річницю відразу двох Майданів 21 листопада.

Порошенко розпорядився готуватися до святкування Дня Гідності й Свободи
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко підписав указ про святкування в 2015 році Дня Гідності й Свободи, пов'язаного з річницею Помаранчевої революції і Революції Гідності.

Відповідний указ №633/2015 опубліковано на сайті Президента.

Згідно з указом, свято буде проведено "з метою гідного відзначення у 2015 році річниці початку доленосних для України подій Помаранчевої революції і революції Гідності, віддання належної шани громадянському подвигу, вшанування патріотизму і мужності людей, які виступили на захист демократичних цінностей, відстояли національні інтереси і європейський вибір нашої держави".

Зокрема, в Києві та інших населених пунктах мають провести урочистості та меморіальні заходи за участю представників органів виконавчої влади, територіальних громад, народних депутатів України, політичного корпусу, громадянського суспільства, насамперед учасників революційних подій в Україні у 2004, 2013-2014 роках, родин Героїв Небесної Сотні, учасників антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях, представників волонтерських рухів, духовенства".

Також у навчальних закладах, закладах культури і військових частинах мають бути проведені тематичні виставки та презентації, а МЗС зобов'язане займатися відповідною роботою за кордоном. На Міністерство інформаційної політики та Український інститут національної пам'яті покладено розробку та впровадження для державних засобів масової інформації тематичних інформаційних програм, присвячених Революції Гідності, і поширення відповідної соціальної реклами.

Заходи заплановані на 21 листопада 2015 року.

Нагадаємо, в 2014 році Петро Порошенко підписав указ про святкування Дня Гідності й Свободи щороку 21 листопада (день, коли почався Євромайдан).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram