ГоловнаПолітика

На Лукаш вирішили надіти електронний браслет

Слідство побоюється, що екс-міністр втече з Києва

На Лукаш вирішили надіти електронний браслет

Колишнього міністра юстиції Олену Лукаш звільнять з-під варти із зобов'язанням носити електронний браслет. Про це повідомив прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко агентство "Інтерфакс-Україна".

"Вона перебуває в Генеральній прокуратурі України з нашими співробітниками. З нею проводяться необхідні процесуальні дії, пов'язані з виконанням рішень суду про обраний їй запобіжний захід. А саме, ви знаєте, що суд визначив утримання під вартою, або як альтернативу - внесення застави. У зв'язку з тим, що внесли заставу за пані Лукаш, зараз з нею проводять інструктаж, як вона мусить поводитися в період дії цього запобіжного заходу, а також на неї надягнуть електронний браслет і заборонять залишати територію населеного пункту, де вона проживає", - розповів прокурор.

Він пояснив, що Лукаш не можна їхати з Києва, тому вирішено використовувати електронний браслет, який відслідковуватиме її переміщення. "Як тільки вона перетне кордони територіальні міста Києва, у нас, точніше в міліції, запіпікає, задзвенить і все, і виловлять", - розповів Куценко.

Нагадаємо, Олену Лукаш затримали 5 листопада у справі про розкрадання коштів. Підозри Лукаш висунули за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (розкрадання або розтрата держмайна), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) за фактом заволодіння під час перебування на посаді міністра юстиції коштами державного бюджету України в розмірі 2,5 млн грн і у скоєнні службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки.

У п'ятницю Печерський районний суд Києва заарештував екс-міністра юстиції Лукаш з можливістю внесення застави у розмірі 5,1 млн грн. Того ж дня необхідну суму за неї вніс нардеп Вадим Новинський, але екс-міністра так і не відпустили з-під варти, пославшись на вихідні. Тому суботу та неділю вона провела в СІЗО.

Олена Лукаш у 2013-2014 роках обіймала посаду міністра юстиції в Кабінеті Міністрів Миколи Азарова. 27 лютого 2014 року після перемоги Євромайдану її відправили у відставку. Лукаш з березня 2014 року перебуває у списку санкцій ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram