ГоловнаПолітика

Неплатоспроможний "Юніон стандард банк" вкрав 100 млн гривень

Радник голови правління і керуючий директор банку заарештовані

Посадовим особам однієї з банківських установ вдалося незаконно заволодіти більш ніж 100 мільйонами гривень, повідомляється на сайті МВС.

Назва фінустанови в повідомленні не називається, проте вказується, що головний офіс банку знаходиться в Одесі. Також на сайті МВС доступні ряд світлин. На одній з них видно коробку чи папку з логотипом банку.

Фото: mvs.gov.ua

Він ідентичний з логотипом "Юніон стандард банку", головний офіс якого розташований в Одесі.

Фото: unionstandard.bank

Схему крадіжки коштів МВС описує так:

"Встановлено, що посадові особи головного відділення банку, з метою заволодіння грошовими коштами, сформували видаткові касові ордери на переміщення грошових коштів. Надалі ці касові ордери вони направили в регіональне управління фінансової установи, яка не функціонує з кінця 2014 року".

Правоохоронці провели ряд обшуків в офісних та житлових приміщеннях підозрюваних та вилучили фінансову документацію на доказ скоєння злочину.

Затримано радника голови правління і керуючого директора банківської установи. Суд заарештував їх з можливістю виходу під заставу 40 млн гривень для кожного.

Нагадаємо, 2 жовтня правління Національного банку України віднесло ПАТ "Юніон стандард банк" до категорії неплатоспроможних. Банк при цьому був охарактеризований як такий, що має непрозору структуру власності.

На сайті НБУ доступний перелік акціонерів "Юніон стандард банку" станом на 11 червня 2015 року. Жоден з них не має більш ніж 10% акцій банку. До 2014 року банки могли не розкривати власників менше за 10% акцій, що призвело до практики "футбольних команд" в структурі власності фінустанов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram