ГоловнаКультура

Картину із 42-ма котами продали за $826 тисяч

Полотно придбав анонімний покупець

Картину австралійського художника Карла Калера "Коханці моєї дружини", на якій зображено 42 коти, продали на аукціоні Sotheby’s.

Про це повідомляє US Magazine.

Картину, написану у 1891 році, придбав анонімний покупець за 826 тисяч доларів. Спочатку передбачалося, що за роботу Калера заплатять від 200 до 300 тис. доларів.

Картина "Коханці моєї дружини" Карла Калера
Картина "Коханці моєї дружини" Карла Калера

На картині розміром 2,58 на 1,78 метра зображено 42 коти Кейт Бердселл Джонсон - мільйонерки, яка і замовила роботу. Загалом у неї було 350 котів, які жили у її величезному будинку у штаті Каліфорнія. За тваринами доглядав цілий "загін слуг", а у своєму заповіті Джонсон виділила 500 тис. доларів на подальший догляд за її вихованцями.

Художнику знадобилося три роки на те, щоб написати цю картину. Значну частину цього часу він витратив на замальовки кішок Джонсон в різних позах і вивчення їхніх звичок. Назву полотна, імовірно, вигадав чоловік Кейт Джонсон.

Нагадаємо, у червні на російських торгах аукціонного дому Sotheby's у Лондоні картину "Спляча дівчинка" художниці Зінаїди Серебрякової продали за 3,85 млн фунтів стерлінгів (5,9 млн доларів).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram