ГоловнаПолітика

Суд у справі Корбана задовольнив відвід судді

Нового суддю вибрала автоматична система

Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання захисту Геннадія Корбана про відвід головуючої у справі судді Лариси Цокол.

Такий захід, за словами адвоката обвинуваченого Оксани Томчук, вжито після того, як суддя відмовила у відводі слідчого, і її дії назвали упередженими, повідомляє РБК-Україна.

Автоматична система обрала новим суддею Володимира Корабаня. У зв'язку з тим, що цей суддя засідає в будівлі Печерського суду на вул. Гайцана, 4, журналісти та адвокати перемістилися на деякий час туди. Проте пізніше стало відомо, що засідання у справі Корбана відбудеться все-таки в будівлі на Хрещатику.

Нагадаємо, Корбана затримали у результаті спільної операції СБУ і Генпрокуратури 31 жовтня у Дніпропетровську. Його підозрюють у створенні організованого злочинного угруповання, розкраданні коштів в особливо великих розмірах, викраденні людей і викраденні автомобіля.

Вранці 3 листопада у зв'язку із закінченням терміну затримання Корбана мали звільнити в залі Новозаводського суду Чернігова. Однак його повторно затримали на підставі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України (затримання уповноваженою посадовою особою без ухвали суду).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram