ГоловнаПолітика

Суд арештував майна кримських прокурорів на 18 млн гривень

Арештовано 10 автомобілів і 25 об'єктів нерухомості

Суд арештував майна кримських прокурорів на 18 млн гривень
Фото: www.segodnya.ua

Печерський районний суд Києва арештував 10 автомобілів і 25 об'єктів нерухомості загальною вартістю 18 млн гривень колишніх прокурорів анексованого Росією Криму.

Про це повідомляє офіційний сайт Генеральної прокуратури.

"Суд задовольнив клопотання слідчих ГПУ та наклав арешт на майно колишніх прокурорів АР Крим... Загалом арештовано 10 транспортних засобів і 25 об'єктів нерухомості, серед яких є квартири на материковій частині України, а саме в містах Київ, Херсон, Кривий Ріг", - сказано на ньому.

Орієнтовна вартість арештованого майна становить близько 18 млн гривень.

Слідчі ГПУ розслідують кримінальні провадження у ч. 1 ст. 111 КК (державна зрада). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна. Встановлено, що ці працівники прокуратури, всупереч вимогам законодавства України, порушуючи присягу, після анексії Криму Росією перейшли на службу в незаконно створену прокуратуру Криму і виконують вказівки та розпорядження так званих керівників вказаної прокуратури.

Нагадаємо, раніше ГПУ заочно оголосила про підозру 123 колишнім співробітникам прокуратури Криму, яких підозрюють у державній зраді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram