ГоловнаПолітика

Корбана доставили до суду для обрання запобіжного заходу

Лідер УКРОП заявив, що його адвокатам не повідомили про підготовку до процесу.

Корбана доставили до суду для обрання запобіжного заходу
Фото: Макс Требухов

Лідера партії УКРОП Геннадія Корбана доставили до зали Печерського районного суду Києва для обрання запобіжного заходу.

Як передаЄ телеканал "112 Україна", Корбан заявив, що його адвокатам не повідомили про підготовку до процесу. Він також продемонстрував скаргу, яку намагався подати до Служби безпеки України на те, що до нього не допускають адвокатів.

"Мої захисники сьогодні мене відвідували в будівлі СБУ, вони говорили, що вони очікують суду Печерського за незаконним затриманням. Після цього вони пішли до суду, і я більше не міг ні з ким поспілкуватися. Я намагався подати скаргу черговому на те, що я прошу викликати захисників і повідомити мене з приводу, буде чи не буде судове засідання. Я не отримав жодної відповіді. До мене в камеру ніхто не прийшов і не прийняв цю заяву", - розповів він.

Раніше захист Корбана заявив про викрадення свого підзахисного спецслужбами. Сьогодні в суді під час розгляду скарги захисту Корбана про його незаконне затримання виникла бійка за участю низки народних депутатів.

Нагадаємо, раніше в середу після засідання суду прихильники Геннадія Корбана побили прокурора звинувачення Олександра Галинченка, коли той намагався вийти з зали засідань.

Нагадаємо, перший раз Корбана затримали 31 жовтня. Його підозрюють у створенні організованого злочинного угруповання, розкраданні коштів в особливо великих розмірах, викраденні людей і крадіжці автомобіля.

Вранці 3 листопада у зв'язку із закінченням терміну затримання Корбана мали звільнити в залі Новозаводського суду Чернігова. Однак Корбана вивезли з суду і відправили до Києва для проведення слідчих дій у рамках нового кримінального провадження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram