ГоловнаПолітика

Саакашвілі: Україна опустилася до рівня найгірших африканських показників

Глава Одеської ОДА відповів на критику прем'єр-міністра

Саакашвілі: Україна опустилася до рівня найгірших африканських показників
Фото: www.golos.md

Глава Одеської ОДА Михайло Саакашвілі відповів на критику прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, який негативно висловився про реформи в Грузії під час його президентства в інтерв'ю виданню Politico.

"Україна, на мій превеликий жаль, опустилася до рівня найгірших африканських показників", - написав Саакашвілі у Фейсбуці.

Він також нагадав про свої успіхи на посту президента Грузії, і порівняв свої досягнення та здобутки уряду Яценюка.

"За мого керівництва владою в Грузії, економіка навіть в умовах війни та геополітичної напруженості більшість часу показувала зростання двозначними цифрами, а українська економіка, на превеликий жаль, останні два роки катастрофічно падає. При мені в Грузії рівень тіньової економіки скоротився з 60% до 5%, а в українській зріс з 32% до 48%. При мені Грузія піднялася у рейтингу Світового банку, за простотою ведення бізнесу на 8-ме місце, а Україна наразі тільки на 72-му. При мені, рейтинг сприйняття корупції серед бізнес-суб'єктів скоротився з 80% до 2%, а в Україні, останнім часом збільшився до 80%", - заявив Саакашвілі.

Також глава Одеської ОДА прокоментував слова Яценюка про те, що він нібито не може повернутися до Грузії через кримінальні справи, назвавши такі слова прем'єра "ударом нижче за пояс".

"Прем'єр сказав, що я не можу повернутися до Грузії. Це - удар нижче за пояс, особливо від керівника постмайданівського уряду, який прийшов до влади внаслідок протестів проти репресій промосковської влади Януковича. Коли ми з Арсенієм Петровичем разом стояли на Майдані, думаю, навряд чи тоді у нього виникало це питання", - зазначив Саакашвілі.

"Я зараз перебуваю у своїй країні - в Україні, як гордий власник українського паспорта, який я прийняв з рук президента Порошенка", - додав він.

Нагадаємо, електронна петиція президенту про призначення Саакашвілі прем'єр-міністром набрала 25 тисяч підписів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram