ГоловнаПолітика

Рада Європи вимагає розпуску військових формувань, які не підпорядковуються ЗСУ

Усіх винуватих у порушеннях прав людини на Донбасі потрібно судити, вважає єврокомісар.

Рада Європи вимагає розпуску військових формувань, які не підпорядковуються ЗСУ
Фото: hub.coe.int

Усі військові формування, які не підпорядковуються Збройним Силам України або правоохоронним органам, повинні бути роззброєні та розпущені.

Про це йдеться в доповіді комісара Ради Європи з прав людини Нілса Муйжнієкса про гуманітарну ситуацію на сході України, повідомляє "Європейська правда".

"Усі військові формування, які не були повністю інтегровані у склад регулярних збройних сил або поліції і продовжують діяти за межами регулярного командування, повинні бути роззброєні і розпущені без зволікання", - йдеться в документі.

За словами комісара, лакмусовим папірцем успіху реформ у правоохоронній системі буде здатність до боротьби з безкарністю і розслідування злочинів, скоєних співробітниками правоохоронних органів.

Муйжнієкс також висловив заклопотаність постійними повідомленнями про випадки незаконного та довільного утримання під вартою, тортур і жорстокого поводження, відсутністю відповідальності за такі грубі порушення прав людини на Донбасі.

"Усі винні в серйозних порушеннях прав людини на Сході України, незалежно від сторони конфлікту, повинні постати перед судом", - наголосив він.

Нагадаємо, в червні Україна офіційно повідомила Раду Європи про окупацію Росією Криму і частини Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram