ГоловнаПолітика

Контактна група закликала ОБСЄ розслідувати порушення перемир'я бойовиками

Також вимагають прискорити процес обміну заручниками.

Контактна група закликала ОБСЄ розслідувати порушення перемир'я бойовиками
Фото: EPA/UPG

Тристороння контактна група (Україна - ОБСЄ - Росія) щодо врегулювання ситуації на Донбасі закликає спеціальну моніторингову місію ОБСЄ розслідувати факти порушення бойовиками режиму припинення вогню.

Про це повідомила у Facebook прес-секретар представника України на переговорах колишнього президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Завершилася відеоконференція Тристоронньої контактної групи... У зв'язку з одиничними випадками порушень режиму припинення вогню з боку представників окремих районів Донецької та Луганської областей звернулися до СММ ОБСЄ та СЦКК із закликом розслідувати ці факти і припинити їх", - сказано в ньому.

Крім того, контактна група закликала сторони прискорити процес відведення озброєнь калібром до 100 мм, а також закликала ОБСЄ збільшити кількість спостерігачів місії і забезпечити їх відповідною технікою - дронами і камерами спостереження.

Також тристороння контактна група закликала прискорити процес звільнення заручників, додала Оліфер.

Нагадаємо, 3 листопада тристороння контактна група провела відеоконференцію за участю представників самопроголошених ДНР і ЛНР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram