ГоловнаПолітика

Ігор Коломойський про справу Корбана: "Мені жодних вимог не висували"

На думку екс-губернатора Дніпропетровської області, жодних кримінальних злочинів за Корбаном немає

Ігор Коломойський про справу Корбана: "Мені жодних вимог не висували"
Игорь Коломойский
Фото: Макс Левин

"Справа Корбана - чиста політика. Я впевнений, це пов'язано з результатами, які партія "Укроп" отримала на місцевих виборах", - про це Ігор Коломойський заявив в ексклюзивному коментарі Lb.ua.

"Мені ніхто не висував жодних вимог, я не відчуваю тиску, тим більше шантажу. Я нормально спілкуюся з АП, ніяких претензій мені не озвучували", - сказав екс-губернатор Дніпропетровської області, відповідаючи на запитання про те, чи можна розглядати Корбана як заручника влади в її боротьбі з самим Коломойським.

"Зрозуміло, жодних кримінальних злочинів за Корбаном немає, всі звинувачення надумані. Ми не байдужі до його долі і боротимемося в юридичній площині за те, щоб довести це.... Силовики - люди підневільні, ми розуміємо, кому вони підкоряються, чиї команди виконують. Які до них можуть бути претензії? Хіба тільки з погляду формального дотримання закону. Я знаю, що ці так звані справи (щодо Корбана, - ред.) лежали в папках, покритих пилом. Чому їх дістали саме зараз? Знову-таки: незрозуміла хвороблива реакція (влади, - ред.) на результат "Укропа", - зазначив Коломойський.

"Патріотичні сили повинні вести діалог. "Укроп" - патріотична сила і БПП-Солідарність позиціонується так само", - акцентував він.

Коломойський додав також, що Корбан - зважаючи на події - вийшов у вищий ешелон української політики. "Його можна привітати. Навіть доба, проведена у СІЗО, автоматично виводить у вищу політичну лігу. Пройшов бойове хрещення, можна сказати".

Як відомо, Геннадію Корбану пред'явлені саме кримінальні звинувачення. Конкретно, ГПУ звинувачує його у привласненні, розтраті майна (ч. 5 ст. 191 КК) і незаконному заволодінні транспортним засобом (ч. 1. ст. 289 КК), а також у створенні організованого злочинного угруповання (маються на увазі дії у певній групі).

При цьому перший заступник голови фракції "Блоку Петра Порошенка "Солідарність" Ігор Кононенко стверджує, що затримання Корбана не пов'язане з політикою і виборами, очевидно, натякаючи таким чином на можливість діалогу з самим Коломойським.

"Статті, за якими затримано голову партії "Укроп" Геннадія Корбана, жодного відношення не мають ні до політики, ні до політиків і не пов'язані з виборами", - підкреслив Кононенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram