ГоловнаПолітика

Генпрокуратура пред'явила Корбану підозри у створенні ОЗУ, - "Кріп"

ГПУ звинувачує Корбана у привласненні і розтраті майна, а також незаконному заволодінні транспортним засобом

Генпрокуратура пред'явила Корбану підозри у створенні ОЗУ, - "Кріп"
Фото: www.segodnya.ua

Партія "Українське об'єднання патріотів" ("Укроп") заявляє про пред'явлення Генеральною прокуратурою колишньому заступнику голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Геннадію Корбану підозр у створенні організованого злочинного угруповання.

Про це йдеться в повідомленні партії з посиланням на адвоката Корбана Олексія Шевчука.

Окрім того, згідно з повідомленням, ГПУ пред'явила Корбану звинувачення в привласненні, розтраті майна (ч. 5 ст. 191 КК) і незаконному заволодінні транспортним засобом (ч. 1. ст. 289 КК).

"Підозра прописана таким чином, щоб вибрати йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою", - цитує Шевчука прес-служба партії.

Згідно з повідомленням, в процесі слідства не були задоволені клопотання захисту про надання затриманому медичної допомоги.

Нагадаємо, що в суботу вранці було затримано лідера партії "Укроп" Геннадія Корбана. Речник СБУ Олена Гітлянська розповіла, що він проходить у справі про нецільове використання коштів фонду, який створювався для допомоги бійцям АТО.

За оцінками слідства, було вкрадено 40 млн гривень, які потім використовувалися на покупку цінностей, дорогих речей, автомобілів.

Пізніше депутат Верховної Ради Борис Філатов заявив про намір партії "Укроп" вивести своїх прибічників на акції протесту у Києві у зв'язку із затриманням Корбана.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram