ГоловнаПолітика

США висловили підтримку Сакварелідзе і Каську

Пайєтт сподівається, що стара гвардія Генпрокуратури не заважатиме їхній роботі.

США висловили підтримку Сакварелідзе і Каську
Фото: www.dyvys.in

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт вважає, що заступники генерального прокурора України Давид Сакварелідзе і Віталій Касько заслуговують довіри.

Про це він заявив на конференції Бізнес-ради США-Україна, повідомляє прес-служба американського посольства у Фейсбуці.

"США зобов'язалися підтримувати ефективний офіс Генпрокуратури, якому українці могли б довіряти захист своїх прав. Щоб отримати таку прокуратуру, нам потрібні чесні партнери, які зобов'язалися дотримуватися верховенства права - партнери Давид Сакварелідзе і Віталій Касько. Два відважні реформатори, які працюють над призначенням незалежного генерального інспектора для розслідування і судового переслідування корумпованих осіб у межах ГПУ", - сказав Пайєтт.

Він також зазначив, що сподівається, що Сакварелідзе і Касько отримають для своєї роботи необхідні ресурси, а також висловив стурбованість інформацією про сильний тиск на реформаторів всередині відомства.

"Ще треба зробити багато, щоб гарантувати, що прокуратуру очолять максимально чесні люди, які прислухаються до закликів, що так чітко прозвучали на Майдані... Український народ твердо вимагає змін. Дуже багато людей пожертвували занадто багато", - підкреслив американський посол.

Нагадаємо, минулої п'ятниці генпрокурор Віктор Шокін провів зустріч із Пайєттом, на якій сторони обговорили актуальні питання реформування органів прокуратури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram