ГоловнаПолітика

Росія переселяє в Крим жителів Тули, Архангельська і Астрахані

Водночас корінне населення змушене залишати півострів.

Росія переселяє в Крим жителів Тули, Архангельська і Астрахані
Фото: www.dyvys.in

Російська Федерація проводить політику переселення в окупований нею Крим жителів Центральної Росії, в тому числі сім'ї військових.

Про це заявили заступник голови комітету Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Георгій Логвинський і член комітету Мустафа Джемілєв, передає УНІАН.

Логвинський зазначив, що зараз спільно з правозахисниками в Криму фіксується дуже багато порушень Женевської конвенції. "Вони переселяють людей. Вони завозять зараз так званих російських громадян назад до Криму, щоб поміняти думку", - сказав він.

У свою чергу Джемілєв висловив думку, що "політика Росії зараз приблизно така сама, як була під час першої окупації". "Вони створювали умови, що змушують корінне населення залишати територію Криму, і водночас в масовому порядку завозили росіян з внутрішніх областей Росії", - сказав він і додав, що "те саме приблизно спостерігається тепер".

Джемілєв зазначив, що йдеться про переселення людей, зокрема, з Тули, Архангельська і Астрахані.

"Багато з них - сім'ї військовослужбовців. Їм видають там земельні ділянки на дуже пільгових умовах, а потім ще якісь посібники для того, щоб вони будували житло", - сказав депутат.

За словами Джемілєва, територія окупованого Криму практично закрита для моніторингу з прав людини для всіх незалежних міжнародних організацій.

Нагадаємо, 21 березня Рада Федерації Росії ратифікувала федеральний конституційний закон про процедуру входження Криму і Севастополя до складу РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram